23 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ & ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ


Ως αιρετοί, για μια ακόμη φορά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση του Υπουργείου Παιδείας,  για τη μη πραγματοποίηση του ιδανικού αριθμού μεταθέσεων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Από τα 41 οργανικά κενά καλύφθηκαν μόνο τα 8 (7 ως ειδική κατηγορία και 1 με μόρια)!
Με αυτή του την ενέργεια το Υπουργείο,  «εκτελώντας το έργο του»  δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της εκπαίδευσης και στους συναδέλφους. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.
To «έγκλημα»   σε βάρος των συναδέλφων μας, που ζητούσαν μετάθεση,   ολοκληρώθηκε μετά τη μη πραγματοποίηση μεταθέσεων στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας, όπως είχαν δοθεί από τη Δ/νση Π.Ε Λάρισας  για την ικανοποίηση των πραγματικών οργανικών αναγκών, δίνοντας τη χαριστική βολή στην  Εκπαίδευση.
Τα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς είναι πάρα πολλά στο Νομό μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς την παρουσία  των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών.
Εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται  η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις όχι μόνο διαλύει οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαθλιώνοντας τους ακόμη περισσότερο, αφού είναι πλέον αναγκασμένοι να χωριστούν από τις οικογένειές τους, αλλά εμπαίζει με τη στάση του, εκπ/κούς, μαθητές και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί  είναι άνθρωποι με δικαιώματα,  ανάγκες και υποχρεώσεις και στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας των μνημονίων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα έπρεπε το Υπουργείο να δώσει λύση και να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά για τις  ανάγκες του Νομού μας. Τα προβλήματα δεν τα σκεπάζουμε τα επιλύουμε!
Απόρροια αυτής της προσχηματικής εκπαιδευτικής πολιτικής είναι, να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στη στελέχωση των σχολικών μονάδων του νομού μας.
Ως αιρετοί, καταγγέλλουμε αυτήν  την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, μη δυνάμενοι να νομιμοποιήσουμε τακτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Αυτή η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταστρέφει την εκπαίδευση και την ίδια τη χώρα .