27 Ιανουαρίου 2018

«ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ολοκληρώθηκε ο γύρος επαφών του Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το όνομα των Σκοπίων -Όλα όσα ειπώθηκαν

Πηγή:thecaller.gr
Ολοκληρώθηκε ο γύρος επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας,
σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, έπειτα και από τη συνάντηση του με τον όμολογό του στο Νταβός, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρά την αρχική του άρνηση να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, δήλωση πως τελικά θα βρεθεί στου Μαξίμου για "λόγους θεσμικής τάξης".
Η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Σκοπιανό διήρκεσε 40 λεπτά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κάνει εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώσεις. Μάλιστα, τα πλάνα από το τετ-α-τετ των δύο ανδρών δεν είχαν ήχο.
"Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε αργότερα από το γραφείο του στη Βουλή.