18 Ιουνίου 2015

“Βόμβα” Ρέγκλινγκ: Αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα 141,9 δισ.


“Βόμβα” Ρέγκλινγκ: Αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα 141,9 δισ.

Μύλος με το δημοσίευμα Reuters για κλειστές τράπεζες την Δευτέρα

«Μύλος» με το δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες την Δευτέρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ρωτήθηκε από τον

Γκάλοπ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας θέλει το 37% των πολιτών - Συμφωνία με βάση την πρόταση των δανειστών ζητεί το 59%

Ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την πλειοψηφία των πολιτών, δείχνει νέα δημοσκόπηση. Καμία σχέση μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών δεν βλέπει το 37%, ενώ 45% θεωρεί ότι έχουν μικρή μόνο σχέση.

17 Ιουνίου 2015

Εκπληκτικό σκίτσο: Ο Τσίπρας παίζει... Jenga και τραβάει το τουβλάκι της Ελλάδας ενώ είναι έτοιμος να πέσει στον γκρεμό

Τα σκίτσα έχουν τη δική του... ιστορία στην πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ενα ακόμη εντυπωσιακό σκίτσο δημοσιεύουν οι Financial Times όπου ο Ελληνας πρωθυπουργός παίζει το γνωστό παιχνίδι με τα τουβλάκια Jenga και φαίνεται να αφαιρεί το «τουβλάκι» της Ελλάδας από τον «πύργο» της Ευρωζώνης, στην κορυφή του οποίου

Λαπαβίτσας: Να πάμε σε δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα


ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Επαναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας την άποψη περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτή πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους.Σε συνέντευξή του  στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin ο βουλευτής του

Παραιτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος από την Ευρωβουλή -Στη θέση του ο Γιάννης Μηλιός

Την παραίτησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας.

14χρονη αυτοκτόνησε μετά τον βiασμό της από άνδρα που γνώρισε στο Facebook

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, 14χρονη αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές τρένου μετά από τον βiασμό που θεωρείται ότι υπέστη από 40χρονο άντρα που γνώρισε στο Facebook.
Η Anaid Tutghushyan, όπως είναι το όνομα της έφηβης,

16 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: 36 δόσεις και 10% προκαταβολή για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε διακανονισμούς των οφειλών προς τη ΔΕΗ με προκαταβολή 10% μέχρι και σε 36 μηνιαίες δόσεις, για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Τσίπρας: «Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση»

Ενα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, με αναφορές στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος νωρίτερα στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει

Αστραψε και βρόντηξε ο Γιούνκερ - Λέει ψεύτες τον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Το κλίμα... ρήξης ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές αντανακλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη, ο οποίος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κυβέρνηση για ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ταυτόχρονα ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Πρώτη φορά νέοι Έλληνες στα χωράφια για δουλειά

Μια αγγελία από αγροτικό συνεταιρισμό της Λάρισας ήταν αρκετή για να μαζευτούν πάνω από 400 αιτήσεις ανέργων που ελπίζουν σε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο 20 ευρώ - Με πτυχία πανεπιστημίου αλλά απογοητευμένοι από τη μακροχρόνια ανεργία, δεν διστάζουν να περάσουν από οντισιόν για μια θέση στις εποχικές καλλιέργειες

Telegraph:Ελληνική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Για πρώτη φορά στο τραπέζι μπαίνει η πιθανότητα η Ελλάδα να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αίτημα να σταματήσουν οι δανειστές “να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες της ΕΕ” σύμφωνα με πηγές του

Ο Τσίπρας «ψήνει» μέτωπο με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και άλλα στελέχη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε σήμερα το πρωί πρώτος την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου για να ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση από τον Αλέξη Τσίπρα.
Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε: 

Βλέπει Φώφη-Θεοδωράκη ο Τσίπρας αλλά… όχι τους αρχηγούς

Μια μέρα μετά το «ναυάγιο» στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τους προέδρους από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Süddeutsche Zeitung: Σενάρια τρόμου για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία

Νέα σενάρια με εφιαλτικό τέλος για την διαπραγμάτευση δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη γερμανικές πηγές, την ώρα μου μαίνεται ο πόλεμος νεύρων μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

15 Ιουνίου 2015

Οι λόγοι της προσφυγής στο ΣτΕ κατά του συστήματος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 Διευθυντών Σχολείων


Συνολικά οι προσφυγόντες είναι 61 μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης
IV. Λόγοι ακύρωσης
1. Η πρώτη από τις προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση θέτει, στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας εξουσίας, μονομερώς γενικούς και

Ο… επιθεωρητής ξανάρχεται με μορφή σχολικού συμβούλου

Ο… επιθεωρητής ξανάρχεται με μορφή σχολικού συμβούλου, καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε ένα θεσμό του 1985 να έχει ρόλο-κλειδί για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων το 2015. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας δίνει ρόλο και στους διεθνείς οργανισμούς (π.χ. ΟΟΣΑ) για την αξιολόγηση των ελληνικών

Συγκέντρωση ΑμεΑ έξω από τα κεντρικά του ΙΚΑ

Κινητοποίηση έξω από το κτήριο της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Διαμαρτύρονται ενάντια στην περικοπή συντάξεων και επιδομάτων

Επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - Φ. Γεννηματά

Τηλεφωνική επικοινωνία με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΦώφη Γεννηματά, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Τσίπρας την συνεχάρη για την εκλογή της και της είπε ότι είναι πρόθυμος να την συναντήσει και να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

H ΥΕΝΕΔ επιστρέφει στην ΕΡΤ με αρχισυντάκτη τον Καμμένο

Εκπομπή για τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πρόγραμμα της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή.
Την επιστροφή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις πολιτικές

“Αδειάζει” το Μαξίμου η Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε περικοπές συντάξεων και μισθών

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης πως οι δανειστές ζητούν περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις μισθών.
Οι θεσμοί «ποτέ δεν ζήτησαν περικοπή ατομικών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2015 (Πέμπτη 18/06-Κυριακή 21/06)


Συνάντηση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων με τους Περιφερειάρχες

Κώστας Αγοραστός: "Να διαμορφωθεί άμεσα εθνικήστρατηγική για το μεταναστευτικό,να μη γίνει η χώρα μας αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών"
Να ολοκληρωθεί άμεσα το εθνικό σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής ώστε η χώρα μας να μην "είναι μία αποθήκη

Ο Πανούσης ξαναχτυπά: Η επόμενη βόμβα αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του Τσίπρα

Με μια οργισμένη συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επιτίθεται σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν την στάση του έναντι των αντιεξουσιαστών και ζητά από τον Πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα όσων θεωρούν ότι στη χώρα

14 Ιουνίου 2015

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι τα Windows Phone είναι ασφαλέστερα των Android και iOS

O CEO της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, δήλωσε σε ένα συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στην Αυστραλία ότι τόσο το Android όσο και το iOS έχουν πολλές ευπάθειες, ενώ τα Windows Phone “μέχρι τώρα είναι πολύ καθαρά”.“Οι εγκληματίες έχουν εμμονή με το iOS και υπάρχουν πολλές, πολλές ευπάθειες”

Οταν έβρεχε μυαλό, στον ΣΥΡΙΖΑ κράταγαν ομπρέλες


Παπαδόπουλος Νότης
«Εχουμε να διαλέξουμε μεταξύ αλήθειας με λιτότητα ή πείνας με ψέμα». Η φράση του Στέλιου Ράμφου αποτυπώνει ανάγλυφα το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα πριν λήξει το τελεσίγραφο της 18ης Ιουνίου. Να πει την αλήθεια για

ΠαΣοΚ, σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων - Προηγείται με 55% η Φώφη Γεννηματά

λοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Την ηγεσία διεκδικούν, υπενθυμίζεται, οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος και για

Δραματική εξέλιξη στις Βρυξέλλες: Αποχώρησε η ελληνική ομάδα από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Ομολογία Βαρουφάκη: Τον Μάρτιο ήταν εφικτό πλεόνασμα 1,5%, τώρα δεν είναι

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό Alpha ότι «πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,2 -1,5% ήταν εφικτό το Μάρτιο, πλέον όμως δεν είναι.»
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα ήταν ατόπημα να

Η περηφάνια θα πληρωθεί με μέτρα 5,8 δισ. Ευρώ – Τι θα πληρώσουν αγρότες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες

Σε δυσθεώρητα ύψη ανεβαίνει καθημερινά ο λογαριασμός του έντιμου συμβιβασμού της κυβέρνησης με τους δανειστές και ήδη υπολογίζεται στα 5,8 δισ. Ευρώ.

Ρέντσι: «Οσοι παρακολούθησαν την προεκλογική ομιλία Τσίπρα τώρα χαμογελούν»

Αιχμές κατά του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Dell Sera.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του προέδρου των ιταλών

Φώφη Γεννηματά: «Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος